Bespaar uzelf tot wel 70% in unze Europese Tsjechische schoonheidskliniek
Home » Behandelingen » Haartransplatie

Haartransplantatie

Of uw eerste indruk symphatiek en aantrekkelijk is, wordt voor een groot gedeelte bepaald door uw uiterlijk. Volumineus en gezond haar staan voor levenskwaliteit en jeugdigheid en kunnen een voorwaarde zijn voor beroeps- en privé succes. Toch hoeft haaruitval om erfelijke en/of hormonale redenen of ten gevolge van bijvoorbeeld chemotherapie, tegenwoordig niet meer als onomkeerbaar te worden geaccepteerd, of met haarwerken of pruiken te worden verborgen. Haarverlies en kaalheid treft beide geslachten. Naar onze ervaring en overtuiging is haartransplantatie een bewezen methode om weer een vollere eigen haardos te krijgen.

Voor een haartransplantatie zijn de volgende aspecten van belang:

 • Hoe en waar vandaan komt het haar voor een haartransplantatie vandaan en waar wordt het dan ingezet?
 • Welke haardichtheid is noodzakelijk en haalbaar?
 • Hoe kan het proces van haarverlies met medicatie worden gestopt of gestabiliseerd?

Tegenwoordig worden doorgaans twee betrouwbare en effektieve methoden van haartransplantatie toegepast:

 • FUT – folliculaire unit transplantatie– enkelvoudige striptechniek
 • FUE – folliculaire unit extractie – extractie van afzonderlijke haarwortels

Informatie ter voorbereiding:

Vóór de gewenste haartransplantatie wordt het beschikbare aantal haarfollikels in het donorgebied bepaald. Hiervoor hebben wij gemiddeld een drietal foto's nodig (met droog haar, zonder gel) van voren met het hoofd licht voorover gebogen, van de zijkant, en van boven. Tevens is het nodig de uitgebreide vragenlijst over uw haar- en gezondheidstoestand aan ons toe te sturen. Daarna ontvangt u van ons een inschatting van de kosten. Op de dag van de ingreep moet uw haar minstens 5-8 mm lang zijn. Tijdens het consult met de arts ter plekke wordt de toekomstige haarlijn, de gewenste haardichtheid, als het te verwachten eindresultaat met u besproken.

 
Wetenswaardigheden over haartransplantatie in één overzicht

 • Voorbereiding: 3-4 illustratieve foto’s voor een offerte toesturen
 • UT-techniek: Strip techniek – folliculaire unit transplantatie, haarlengte minstens 8 mm
 • FUE-techniek:FUE – Extractie techniek; verwijdering van afzonderlijke haarwortels – folliculaire unit extractie
 • Donorhaar FUT-techniek: Eigen (donor-)haar uit het gebied van het achterhoofd – een smal reepje wordt geschoren
 • Donorhaar FUE-techniek: Eigen haar uit hoofd en lichaam – scheren noodzakelijk
 • Haardichtheid: De te verwachten haardichtheid is afhankelijk van de 'opbrengst' van het donorgebied en van de haarstructuur. Bij 55 grafts (ca 140 haar per cm2) kan men een optimaal resultaat verwachten.
 • Leeftijdsgrens:Bij voorkeur niet onder 23 jaar.
 • Narcose: Bij beide technieken plaatselijke verdoving - ambulant
 • Behandelingsduur bij de FUT-techniek:Circa 4 uur voor ongeveer 2.500 grafts. Zouden verdere ingrepen nodig zijn, niet eerder dan na één jaar.
 • Behandelingsduur bij de FUE-techniek: Circa 5 uur voor gemiddeld 600-800 grafts. Grotere aantallen grafts kunnen op meerdere opeenvolgende dagen worden getransplanteerd.
  Groet-garantie Circa 95 %
 • Onder de mensen: Na 5-7 dagen is bij de meesten niets meer van de behandeling te zien
 • Resultaat van een haartransplantatie: Pas na 12 maanden kan het uiteindelijke resultaat beoordeeld worden. De meeste groei vndt plaats tussen de zesde en de tiende maand. Het getransplanteerde haar is genetisch op blijvende groei ingesteld en valt dus niet meer uit.
 

Ingreep - FUT - strip operatie:

Er worden foto's van het te behandelen gebied gemaakt, het gebied wordt afgetekend en de haarlijn bepaald. Na overleg wordt het donorgebied voorbereid, geschoren en aansluitend wordt plaatselijke verdoving toegediend. De folliculaire units (grafts) worden geprepareerd uit een verwijderde huidstrip van de achterzijde van uw hoofd . Hierna blijft een klein litteken op de achterzijde van uw hoofd over. Het litteken wordt door het daaroverheen groeiende haar bedekt en is niet zichtbaar zijn. De folliculaire units worden voor terugplaatsing in de gewenste gebieden, onder sterke microscopen verwijderd en geprepareerd.

Een FU/graft bestaat gemiddeld uit 2,5 haren. Jaarlijks kunnen tijdens één behandeling maximaal 2.500 - 2.800 folliculaire units / grafts worden getransplanteerd. Een optimale haardichtheid en een natuurlijke groeirichting van het haar worden met beide methoden bereikt door een natuurlijke groeirichting die door de chirurgen per incisie wordt bepaald.

Ingreep - FUE - folliculaire unit extractie - extractie van afzonderlijke haarwortels

Bij de FUE-techniek worden met behulp van een speciaal instrument afzonderlijke folliculaire units uitgenomen. Deze methode is veel arbeidsintensiever, maar levert geen blijvend litteken op aan de achterzijde van uw hoofd. Per behandelingsdag kunnen ongeveer 600-800 grafts worden getransplanteerd.


Na de ingreep:


Na de haartransplantatie wordt er een verband aangebracht, dat gemakkelijk onder een hoed of een pet/cap kan worden verborgen. Een dag na de haartransplantatie vindt een wasbeurt met een speciale shampoo plaats. Vijf tot tien dagen na de ingreep vallen de kleine korstjes af. Na de transplantatie en de genezing beginnen de wortels van het geïmplanteerde haar na gemiddeld drie tot vier maanden te groeien tot nieuw, sterk en gezond haar. Het getransplanteerde haar kan worden gewassen, geknipt en gestyld zoals u gewend was. Na een paar dagen is niet meer te zien, dat bij u een haartransplantatie uitgevoerd werd.


Resultaat:


Het duurt gemiddeld zes maanden tot er van de getransplanteerde wortels nieuw haar zichtbaar is. Al de transplantaten beginnen als vanzelf te groeien. Het getransplanteerde haar zal met de genetisch geprogrammeerde groei in zijn nieuwe positie doorgaan en dus ook niet meer uitvallen.

 
Bent U geintereseerd in een haartransplantie, neemt U dan s.v.p. vrijblijvend contact met ons op!

 
 
 

  © webdesign by artXBerlin   

  
    SiteMap :: Nieuwsbiref :: Adviseer ::